Thuis door jou & Steun door jou.

Ieder kind verdient een thuis.

Er is nog steeds een tekort aan mensen die een kind, tijdelijk of voor langere tijd, kunnen opvangen. Daarom wordt er met Thuis door jou extra aandacht hiervoor gevraagd. Om het makkelijker te maken voor mensen die nog een plekje vrij hebben thuis, hebben de gemeenten Noord-Limburg en jeugdzorgorganisaties de handen ineen geslagen Met Thuis door jou. Met allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een veilig thuis krijgen bij een ander.

Steun door jou is er voor ouders die extra ondersteuning nodig hebben omdat een kind soms extra zorg nodig heeft, dat vraagt vaak net iets meer van zijn/haar ouders. Ook voor deze ouders is het dan belangrijk en fijn dat ze soms even op adem kunnen komen. Met Steun door jou bieden ze de mogelijkheid om dat momentje even te pakken.

Het realiseren van een campagne om meer mensen te enthousiasmeren was voor ons hier de opdracht. Vele gezinnen met een plekje vrij in huis, hebben zich aangemeld. Maar ook Steun door jou heeft veel aanmeldingen mogen ontvangen van mensen die graag voor even de zorg van ouders wilde overnemen.